Uw tekst vertaald zonder dat het als een vertaling leest

Soms moet een vertaling dicht bij het origineel blijven, zoals bij zakelijke overeenkomsten, handleidingen en dergelijke. Maar in gevallen zoals creatieve teksten, kinderenboeken enz. mag de vertaling juist niet als een vertaling ogen. Dan wilt u een tekst die natuurlijk leest, die soepel verwoord is en waarvan de lezer eigenlijk niet beseft dat het een vertaling is.

Ik verzorg uw zakelijke en creatieve vertalingen. Nauwkeurig vertaald en tijdig geleverd. Uw boodschap komt over zoals u die bedoeld hebt, in natuurlijke bewoordingen. Welke teksten wilt u vertaald hebben? Ik hoor het graag!

Anja Tjallema - Beëdigd tolk en vertaler Russisch

Beëdigde vertalingen

Veel officiële instanties, zoals de gemeente, rechtbank, notaris of ambassade kunnen om een beëdigde vertaling van een officieel document vragen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een paspoort, een uittreksel van de GBA, geboorteakte, trouwboekje of scheidingscertificaat. Ook financiële documenten moeten soms beëdigd vertaald worden, bijvoorbeeld voor de Belastingdienst.

Als beëdigd vertaler maak ik rechtsgeldige vertalingen van officiële documenten zoals bijvoorbeeld een diploma of een uittreksel uit het geboorteregister. Ik kan u ook adviseren over de stappen die nodig zijn om te voldoen aan de eisen die instanties stellen aan uw buitenlandse papieren.  Als beëdigd vertaler ben ik geregistreerd in het Register van beëdigde tolken en vertalers (RBTV) onder nummer 5002.

Ik maak beëdigde vertalingen in allebei de richtingen: Russisch-Nederlands en Nederlands-Russisch. Voor elke beëdigde vertaling betaalt u een minimumtarief. Informeer naar de actuele tarieven en vraag een vrijblijvende offerte aan. Bij documenten die uit meerdere pagina’s bestaan (zoals financiële stukken) pas ik meestal een woordprijs toe.

Een sprekende vertaling

U stelt hoge eisen aan uw product en legt de lat voor uw bedrijf hoog. Ik doe hetzelfde voor mijn vertalingen. Kwaliteit is voor mij vanzelfsprekend. U kunt rekenen op een doordachte en grondig nagelopen vertaling. Voor grote  of langlopende projecten kan ik u een aantrekkelijke projectprijs aanbieden. Neem contact met mij op voor een vrijblijvende offerte.

Anja Tjallema - Beëdigd tolk en vertaler Russisch

Vakgebieden waarin ik voor u kan vertalen

Sinds 2008 werk ik als allround tolk en vertaler Russisch-Nederlands, Nederlands-Russisch en Engels-Russisch. Ik vertaal zowel voor particulieren als voor bedrijven en instellingen.

analytics

Zakelijke documenten

U kunt bij mij terecht voor al uw business-to-business vertalingen. Denk aan zakelijke correspondentie of andere bedrijfsmatige vertaalklussen.

auto_stories

Kinderliteratuur en toerisme

Een tekst nodig voor een toeristische website of een vertaling van een boek voor kinderen? Daar help ik u graag mee.

api

Kunst en religie

Ik ben u graag van dienst met vertalingen op het gebied van kunstgeschiedenis, Christendom en interkerkelijke betrekkingen.

policy

Juridische teksten

Ik heb ruime ervaring in vertalingen op het gebied van notariaat en juridische dienstverlening.